dagen före

Vaken och klar, ska städa bilen nu sen ska jag ner till mosserud en sväng och rida skulle jag tro. Nu vet ni vart jag är, hejdå!

Manen klippt, som en ny häst

Manen blev suveränt bra & hon visade även lite hur man knoppade. Är jätte nöjd & känner mej säker tills på söndag. Kom på nu lite halvt panik att det är ju en logga på schabraket jag har när jag tävlar. Men det borde nog gå bra, den är ju inga 200cm2 iaf.

Imorn ska jag rida dressyr, sen ska allt grejas i ordning & jag ska hinna få bra med sömn. Linda kommer upp och hjälper till, hon sover här tills på söndag & följer även med på tävlingen. Fick en tävlings t-shirt av Ulrika & 2 hårnät :) Alltid bra att ha. Tack så hemskt mycket för all hjälp & saker ni hade med!

Nu ska jag dejta kudden ett tag också hörs vi imorn :D

fredagen ur mitt perspektiv

Gick upp alldeles förtidigt idag också. Eller ja vid 10, kunde inte sova längre. Kollade lite på tv & var precis ute och rättade till Tuss täcke. Vita schabraket är i tvättmaskinen & snart åker tröjan & ridbyxorna in där med :)
Ska dammsuga också, skulle egt skrapat vindskivor? men det började regna och det blir såå fruktansvärt mycket knott här då -.-

Ridning blir det inget med idag, Jaquelie & Ulrika kommer ju ikväll så ja, han får helt enkelt vila idag. Han gick så fruktansvärt bra igår, så det vore nog bara bra om det fick sjunka in lite grann tills på söndag! 
Baka kladdkaka ska jag med, så gott :D

Sol,sol, härliga sol

Evelina kom tidigt som satan imorse och väckte mej. Visserligen hade hon sagt att hon skulle komma tidigt igår kväll men ändå. Hon, jag, pappa, Susanne, Gustav, Hanna & Victor har varit nere vid häggetorp hela dagen. Så underbart. Visserligen har det inte varit så mycket sol, men knott har det varit bra med ;) Paddlat kanot osv. Precis när vi skulle åka hem kom solen igen, jag och Evelina la oss på altanen och solade. Får faktiskt färg rätt snabbt! Morfar ringde och väckte mej nyss eftersom att jag somnade, han ville ha tillbaks sin ost som jag lånade imorse (a' Men det var ganska bra, annars hade jag väl blivit sönderbränd.. Evelina åkte precis hem också.

Barbro, pappas syster kommer snart vi ska ut på en ridtur. Kommer dö av värme men men. Bada efteråt kanske :D



Men gud :')

Läste Rebeccas blogg lite snabbt, hon hade skrivit ett jätte gulligt stycke om mej och Tuss & vår debut i färgelanda. Tycker faktiskt att alla ska klicka sig in på den här länken www.lookatloke.blogg.se.
Fick faktiskt nån tår i ögat. Tack Rebecca!
Glöm inte bort att kolla in hennes ungponny Je Táime, för gud vad fin hon är :D




Awesome day

Dagen har helt enkelt varit awesome. Förutom att jag inte hittade det jag skulle i karlstad, men ändå liksom ;)
Jag, Evelina & Daniel har haft sjukt kul. Bada, sola, skratta. Ja, allt!

Ridlektionen gick bra, tränade övergångar, lydnad & förlängd trav mest. Känns inte så jätte bra att starta första lokala i dressyr på Söndag. Känns inte som att jag har koll på nått :o Men detta blir nog bra tillslut ska ni se!
Fyller ju år den dagen också ;)

Natta

Åkte somsagt ner till häggetorp, Susanne och Gustav badade men inte jag eftersom att det inte var sol. Höll bokstavligen nästan på att bli uppäten av knott. Kerstin ringde och frågade om vi kunde hämta henne i Glava eftersom att hennes bil hade gått sönder & pappa skulle köra den på en kärra till årjäng! :)

Har varit fullt upp hela dagen, imorn åker jag till karlstad med mamma på förmiddagen. Sen eftermiddagen tillbringar jag med mina kära kompisar Evelina & Daniel ^^ Klockan 19.00 rider jag för Sofia. Nu vet ni vart jag håller hus imorn!

Häggetorp nudå!

Ridturen gick jätte bra, vi var väl ute i en & en halv timme ungefär. Båda hästarna skötte sig utmärkt, verkligen kul att bara galoppera fritt i skogen nån gång då & då utan att tänka på formen. Var allt förlängesen :(
Mycket skogsridning på fina stigar. Hur mysigt som helst <3

Susanne & Gustav kommer upp snart så ska vi ner till häggetorp en sväng. Hanna jobbar tyvärr! Får se ifall jag badar men sola ska jag göra iaf :)
Skulle ju ha jobbat också, men vet inte vad det är morfar vill att jag ska göra helt så får ta det nån annan dag för han är inte hemma. 

Oj, nu kommer det snart börja regna. Bra planering ;)

Bäst fotografen Linda <3



Ut på ridtur med Susanne

Härligt väder är det idag iaf. Inväntar Susanne som ska komma upp och rida en tur på Gulliver med mej och Tuss :) Får bli runt dacka!
Vaknade halvt tio, har käkat frukost och drygat tv. Efteråt ska jag jobba & tjäna lite moneys ;) Hos morfar xD

På fredag kommer Ulrika & Jaqueline upp, dom ska hjälpa mej med att klippa & greja manen på Tuss :) Evigt tacksam för all deras hjälp som jag fått. Jaqueline var även med när jag köpte Kalle!

Nu måste jag sticka & byta om :) See you later :*

Fryser

Jo, jag hade tänkt blogga imorse innan jag åkte men så hann jag inte riktigt det. Dagen har jag spenderat hos Julia, vi såg på skräckfilm bl.a :D
Var hemma halv fem, satte mej i soffan ett tag sen gick jag ju ut & knoppade Tuss man. 
Var tvungen att testa mej fram för att se hur jag ska göra på söndag då jag nästan aldrig har knoppat förut. Så det märks hur det går! Linda kunde komma hit och sova här lördag till söndag och sen hjälpa mej med knoppningen! :)
Det får troligen bli holländska knoppar, såå fint.



stallet

Om ni undrar vad jag gör så testar jag att knoppa Tuss man! Hörs later on datorn,då får ni update :)

G'night

Tänk om



Lektionen gick varken jättebra eller jättedåligt. Men jag är nöjd. Ska träna lite mer på övergångar, trav till halt, skritt till galopp, halt till trav osv. Har ''överfallit'' han i galoppfattningarna innan, men måsta vänja bort det nu. En ovana är inte lätt att bli av med. Mjuk fattning & nästan inte göra nån rörelse alls är vad som behövs på han, han är ju en ganska känslig kille!
Ska även tänka på att ha låga händer, vrida om dom och jobba lös bettet i munnen på han :)



 

Nu ska jag sova, natta på er!

Marie träning


God morgon eftermiddag, sov till halv 12 idag och det är sjukt länge för att vara mej :o Mormor fyllde ju somsagt år igår, & vi var först på nån utställning sen käkade vi mat i säffle på en herrgård :)

Idag är det inte mycket som händer. Rider för Marie klockan 15.00 så får väl åka 13.50 antar jag :) Sen måste jag städa mitt rum också. Hehe. 
Var ju meningen att jag skulle starta en lokal i färgelanda den 1 Juli, men vet tyvärr inte om jag hinner få min licens till det :( 

Ja, nu spöregnar det ute. Tur det finns ridhus ;)

Idag är det ingen vanlig dag .. För idag är

..Mormors födelsedag :D
Lyckad kväll igår, god mat, fina filmer & allmänt massa kul. Ska snart käka frukost, sen halv 12 åker jag och morfar iväg. Alla andra åker 12. Spännande ;)
Tuss vilar tyvärr idag med, blir nya tag under veckan :)

Stör mej på att det inte går att ladda upp bilder..

Glad Midsommar

Träningen gick fantastiskt bra. En pigg & stark ponny, jag glömde vantar men tyckte att det gick bra ändå :) Sjukt varmt blev det. Dammade himla mycket vilket var jobbigt. Men jag är nöjd :D

Vaknade vid 10, ska strax göra mej klar sen drar jag mej mot Sågudden i Arvika med mormor & morfar. Möter upp Elin, Micke & Hugo där också :)
Senare ikv blir det familjen Fagerlind! Tuss vilar idag, imorn är det överraskning på G. Fast det tar vi imorn (a'

Förövrig, ha kul ikväll & idag. Glad midsommar på er :)

Detta vore trevligt

Det vore såå snällt om ni kunde rösta på en bild åt mej & kanske även länka den? (a'
Betyder massa isf, klicka ~här~

Säffle today

Liseberg igår ägde. Åkte balder 2 gånger, och lättade ifrån sätet. Härlig känsla :D Massa trött i benen när vi var klara. Gick även gasten en gång, det är ett måste ;) Evelina fick gå sist, dom tog tag i hennes vader och blåste henne i nacken. Uh, jag skulle ha viljat gå sist! Bussresan hem blev väldigt dryg då det var en trafikolycka på vägen. Vi fick vända och ta vägen runt Åmål. Åkte i 4-5 timmar. Somna i 1 timme, sen väckte Evelina mej. Ja, resten av vägen masade vi :)

Idag är det städning som gäller sen efter det bär det av åt Säffle, ska hoppträna för Fredrik Hasselberg. Sååå kuul :D Speciellt nu när vi har kommit upp lite i höjderna!

~Funkar inte att ladda upp bilder, måste vara för den ''nya''

Frukost på hästryggen

Sov lite för länge idag och kom inte upp förens 10.30. Blev en tur runt Dacka med Tuss, han skötte sig utmärkt. För att komma ''runt'' sjön så måste man gå över en bäck på kanske 2 m. Han bara plomsa i och gick så fint över :) Efter att jag hade kommit tillbaka så skrubbade jag ur två badkar som vi har fått att ha vatten i till hästarna. Annars så har jag bara varit uppe hos mormor med Linda. Drar mig snart mot Årjäng, och sover hos Linda inatt. Liseberg med gårn imorn då. Vet inte rktigt om Linda ska med, beror lite på. Lindas ena lilla vovve Skrållan fick ett krampanfall, så det beror lite på det! Ingen update imorn skulle jag tro, möjligen på hemvägen. Måste ha batteri i mobilen under dagen you know.

Efter regn kommer solsken

Tävlade somsagt en klubbtävling i Hallebol igår. Lc2 blev det denna gången, och vi VANN! Fatta vilket flyt, vunnit 2 helger i rad nu & båda dressyr :D Blev även en stolt klubbmästare! Blev en dryg dag, då det var 25 startande i min klass & jag startade nästan sist. 
Planerar att troligen åka till Färgelanda den 1 Juli och köra en Lc1. På min födelsedag och allt ;) Bästa födelsedagen jag har haft, den tillbringade jag i Säffle och hälsade på Kalle. Det var förra sommaren! Då sjöng våran hovslagare och hans familj för mej! xD


Idag har jag bara suttit framför datorn & tagit det lugnt. Imorn blir det en snabb ridtur på Tussen & sen lite jobb. På eftermiddagen åker jag till Linda och sover där. Ska även träffa Julia lite snabbt. Onsdag drar jag, Evelina, Daniel, Jacob och massa mer till Liseberg med gårn! :D Fyfan vad kul vi ska ha. Fast jag har lovat Daniel att åka balder, kommer gråta sönder jag som är lite höjdrädd. Jag menar, gråt när jag åkte lisebergsbanan!? I den första uppförsbacken.. HEMSKT!


Jag lever, halvt ;)

Klarade grönt kort provet så nu kan jag äntligen komma ut & tävla lokalt :D Ska snart dra ut och rida lite dressyr tror jag, om det inte börjar spöregna igen.. 
Evelina kommer upp senare också med Tekilas. Båda sover här i natt! 
Ikväll blir det kalas för Kristin som fyller 40 :)


Student

Var på badbarna idag med hela 7an. Tog 1 timme att gå ut dit, mamma hämtade mej runt 12 & då åkte vi hem. Gick upp på mitt rum för att fixa mej. Somnade ist i 40 min ;) Hade som tur var bra med tid ändå. Studenten för kusin Robin idag. Så fin :) Var på taserud och såg dom gå ur, sen hem till dom och käkade. Räknade även ut att det är 5 år kvar för mej innan jag tar studenten! Måste också säga att jag är ensam tjej i släkten ;) Hemma vid 7 typ. Slutar skolan imorn. Hemma runt 12 sen sommarlov i 65 dagar :D På lördag tar jag och gör grönt kort provet, sen efter det följer troligen Micke med hem ^^ Senare på kvällen är det kalas för Kristin som blir 40 :) ~mobilinlägg, godnatt

Halojsan

Är hos Evelina nu, har typ precis vaknat. Senare ska jag & hon kolla på examen i Smolmark. Hennes lillebror är med & Hanna :) I eftermiddag ska vi iväg till charlottenberg! :)

Åh, nu är han värd 10 miljoner <3

Kan inte säga mer om tävlingen än att det blev en klockren vinst :D Hihi, fan va kul! 
Ensam ponny i klassen & tävlade mot stora hästar, och jag VANN!! Slutade på 163 poäng och ca 60% :'D Så jävla nöjd, man får lön för mödan. Vi var verkligen värda detta <3







Idag slutade vi redan vid 13.00, drog hem och red Jerk en snabbis. Sen tränade Nh med Tuss. Har även jagat en påfågel här mitt uppe i skogen som har rymt ifrån ägaren. Inte alla som gör det såhär hux flux ;)

Går sista skolveckan nu. Imorn ska hela 7an till kyrkerud, efter skolan ska jag rida på mosserud sen sover jag hos Evelina. På Onsdag är jag & Evelina lediga, vi ska se när Smolmark går ut. Vill se Hanna när hon går ut 6an. 
Torsdag är vi på badbarna, går halva dagen då. Sen student för min kusin Robin :) & på fredag slutar vi!

Helgen äre fullt upp, lördag gröntkort prov & på söndag är det dressyrtävling i hallebol! :D

Slutade tidigare

Slutade 14.10 idag, dvs 35 minuter före. Fick åka med Kerstin till vännacka där morfar hämtade mej :)
Vid halv 5 åker jag och pappa in till årjäng, tränar för Marie. Hoppas, hoppas att han sköter sig. Annars vettefan hur jag gör med tävlingen på lördag.



Svar På My's Kommentar

Fick en kommentar ifrån en som heter My. Tyvärr hade hon inte angett något bloggnamn, vore snällt om du kunde göra det så jag kan kika in och kolla :)



Ja, jag har tatt en ''grund'' från blogg.se. Sen har jag ändrat lite här & där. Självklart kan jag försöka visa hur jag gjorde! Tar det under helgen, så kika in då :)


Härliga, älskade, ponny <3

Åh vilken lyckad tävling det var i lördags även fast lite missar från min sida. Kom dit alldeles försent så hann inte gå banan. Tur att den var lätt. Värmde upp lite halvt, inte mke. Sen skulle jag in och hoppa. Hoppade helt felfritt i 60 cm utan tvekan. Gick bara liiite väl fort, men det är okey det var ju mitt fel ;)
80 startade jag kanske 20 min efter. Där gick det saktare och vi verkligen flög över hindrena. Tills vi kom helt fel på en oxer, som vi nästan sprang in i. Det var det ända så jag är jätte nöjd! :D

Igår, var jag i Årjäng & hade grönt kort kurs. Gick på typ 2 timmar. Nu ska jag plugga på det också, sen den 16 blir det att göra prov! :)
Stack ut och red grannens nordsvensk Jerk när jag kom hem. Gud vilken härlig häst, 21 år. Men är som 10! Så jätte känslig för skänkeln. Ibland var vi nere i diket osv. Men han ska jag absolut rida fler gånger :D
Red sen efter det en liten tur med Tuss! I den nya sadeln förståss. Har inte riktigt bestämt mej om den än. Måste pröva den lite mer först :)

Var hemma ifrån skolan idag. Ont i huvudet & sov nästan inget inatt. Har pluggat på matteprov som jag har imorn. Hoppas nu att det går bra. Har svårt för detta med bråk och procent :s
Går på skolan imorn sen är vi lediga på Onsdag. 


Why so serious? I'm just kidding.

Var på skolan idag dårå som vanligt. Efter skolan skulle pappa hämta mej, han kom typ tjugo i fyra. Där satt jag och väntade i 40 minuter ;) Patrick höll mej sällskap som tur var, haha. Inte för att jag vet varför men :')

Åkte till Karlstad & prövade ut en sadel till Tuss, fick bli en som jag provade häromdagen. Svart globus CliC. Jätte skön att rida. En dröm! :D
Har den på prov ett tag så jag hinner känna efter och sånt. Ska ha den på marieträningen nästa vecka och på dressyrtävlingen.
Red en tur ut i den när jag kom hem. Jag är såld.

Imorn ska jag iväg till Eda och rida 2 clear rounder. 60 & 80 cm :) Hoppas att det går bra, helst vill jag hoppa i dressyrsadeln, den var ju så skön. Men tror inte det går så bra då ;)


Min älskling!
RSS 2.0