tagga lektion igen

Ridning för anna om 1 timme, dressyr idag igen jao. Ska pröva ett nytt bett, smalare, tredelat & lösa ringar. Tror han kan funka riktigt bra på det, & hoppas på att han inte blir lika stum i munnen :)
Har annars ridit på ett vanligt tredelat, ganska så tjockt och med fasta ringar!
Och såklart mitt älskade Pelhambett när jag rider ut.

Hoppashoppas han är lika fin idag med, det är verkligen kul då. När man är ett team & inte två. Älskar connemara ponnysar, så underbara <3






Ett super bra träningspass

Marie lektionen gick super bra verkligen, han är jätte mjuk och fin nu. Tränade åttvolter, serpentinbågar, övergångar, halter och även liiite sidvärts på den stora volten. Galopperade en hel del idag, vilket betyder att det har gått super mycket fram. Har nästan aldrig galopperat för Marie, vi har haft nog med att tänka på traven ;)
Men sen när han väl vägrar att arbeta i form då är det inte lite upp med huvudet heller utan det är rätt upp i himlen, skulle det regna & han går så skulle han dränka sig själv. Men vi jobbar på det ;D

Imorn blir det träning för Anna tror jag, senare imorn eftermiddag ska Linda klippa Gulliver & sen ska jag även tvinga henne att noppa mina ögonbryn. För det behövs ;)
Är ledig måndag + tisdag för det är ju valborg. På måndag kväll ska jag iväg till gårn, det är Mission Impossible vilket betyder att vi ska springa runt i skogen och göra olika saker på kvällen/natten långt efter midnatt med personer som kan dyka upp vart som helst för att skrämma oss (a' Haha, kommer fan inte kunna sova den natten iaf :o Det är flera olika lag, tror vi kom upp i ca 11 lag i år. Haha, det är Jag, Evelina, Julia, Linus, Olle & Simon i vårat lag. Julia fick såklart vara lagledare ;)

Nu ska jag snart dra mej upp mot min säng och krypa ner där, är så sjukt trött så vi får höras imorn :)



Staplat ved

Farmor & farfar kom en sväng jämt nyss med en kärra ved. Så har staplat ved i nån timme nu alltså. Ska dra mig ner mot familjen Fagerlind för att hämta en hösilage bal till pollarna ;D 

Ska även höra fall Hanna vill med upp en sväng :) Hihi :*


Look at youreself and be proud

Oj, vad fort dom senaste dagarna har gått :) Har inte ridit i varken torsdags eller igår. Det har varit piss väder båda dagarna. Men idag ska jag rida för Marie inne i årjäng klockan 6 så det ska bli kul!
Nu har jag precis suttit och kollat på filmen förtrollad, haha den var bra :')


Har lite planer på g också, men det får ni inte veta om än. Är inte helt bestämt :)

Gonatt

Ridlektionen för Sofia gick super bra. Usch vad fin & mjuk han var i båda sidorna. :) Hinner tyvärr inte skriva om det nu, då jag vill sova xD

Evelina hade sprutat på sig 10 ton parfym idag så när hon klev in i bussen trodde jag faktiskt att jag skulle dö. Sen har alla klagat på henne om det idag (a) 
Orkar inte skriva helt enkelt, ska sova, godnatt :)

Deepshit inlägg

Inte ork till nånting. Är trött som satan. Allt är jobbigt. Har ingen lust att rida. Ändå får jag dåligt samvete när jag inte gör det. Hade en sån här period i höstas också. Sen verkligen satsade jag allt på ridningen, och gud vad framåt det gick då. Kanske är bra att ha en sån period nu? Alla kanske behöver en sån. Inte vet jag. Fan att jag blev sjuk under påsklovet hade jag inte blivit det hade det här inte hänt. Dom blir sura på mig för att jag inte rider. Det är inte mitt fel, jag orkar inte bara. Förstå det nån gång. Snälla. 

Men det handlar inte bara om ridningen, skolan är jobbig nu. Massa prov framöver. Vill ha lov, för evigt. Alla är seriöst sura på mig. Lärare och alla andra. Jag vill sova, jag vill bara sova. Men snart är det sommarlov, hoppas verkligen att jag kan träffa kompisar som jag bara umgås med på skolan annars. Svårt eftersom att vi bor åt olika håll eller så bor dom i Årjäng. Robin, min bästavän. Han är ett måste att träffa. Bara det att vi bor 5-6 mil ifrån varandra. Svårt att få ihop. Men det ska gå!

Nej, nu ska jag väl gå ut och greja med Tuss. Nh får det bli tror jag, eller en mysig barbacka tur med musik i öronen skulle också vara okey <3


Skolan är tråkig.

Helt okey väder har det varit idag så på lunchen stack jag, Evelina & några andra ur klassen upp till Årjäng och käkade pizza! Hihih. :D

Har haft en riktig lektion idag, matte. Då vi hade diagnos, som vi inte visste om. Jag tror det gick dåligt. Men palla berätta om skolan, den är bara tråkig ändå ;)

Kom hem iaf, hamna framför datorn. Gick ut och grejade i stallet & nu ska jag äta sen ut med Tuss på en ridtur tror jag! :3

Hemma

städning av rummet pågår..

Saker du inte visste om mig.

Jag biter på naglarna, men försöker sluta.

Behöver 3 hårsnoddar för att sätta upp mitt hår i en ''knut'' bara föratt det är så tjockt.

Mitt rum är för stökigt nu igen.

Jag kom på att jag skulle skriva det här när jag duschade igår.

Jag älskar mina vänner.

När Evelina var i Thailand fick jag en converseväska. Fast formad som en sko ;)

Det är 5 stycken tomma nässprays flaskor på mitt rum. Ja, jag är beroende.

Jag har en moped, bara att den stannar efter 20 minuter. Men det är snart fixat. Förhoppningsvis till sommaren (a)

CrossHelg

Helgen har rent sagt varit awesome. Igår var jag ju på loppis i Årjäng, köpte ett ländtäcke med reflex av Jaqueline & Ulrika :) Har kollat på samma täcke förr men har bara inte blivit av att jag har köpt det av dom!
Jaqueline var med när vi köpte Kalle också förresten. Hihi :D

Efter det drog vi hem till Evelina, stack iväg till stallet med crossarna & hon red en liten tur på Tekilas medans jag körde cross bredvid.

Sen fick vi idén att dra upp till mig med crossarna, över skogen vilket vi gjorde ;) Ramlade gjorde jag med. Den började gå som en orm på vägen sen bara flög den iväg & jag åt andra hållet. Så mitt knä är alldeles blått & svullet nu, det gick ju inte precis sakta när jag ramlade heller.
Evelina sov här inatt, vi kollade på film igår kväll.


Idag så vaknade vi ca halv 9. Jag & mamma åkte ner och red på mosserud för Anna. Evelina hängde med som sällskap :)
Red bara en liten stund. Kände av bröstmuskelinflamationen igen & vill inte överanstränga det då. Så jag stack ut en tur runt långtjärn med Evelina som sprang bredvid.
Åkte hem, bytte om och sen drog vi över skogen igen & hem till Evelina. Stannade hos farmor där vi fick mat också (a'

Hemma hos Evelina såg vi på film igen, åt lite mer mat och sånt :) Åkte hem runt 19.00 & sen dess har jag inte gjort mycket!
Duschade nyss & tänkte snart sova. Skola imorn vet ni ;)


Jag fick såklart ta den lilla crossen ;) Haha, kan inte med den stora (a'

Hejsvejs

Ojoj, i Torsdags när jag tänkte blogga så pratade jag i telefon. & jag kan inte göra 2 saker samtidigt, speciellt inte när det är att skriva saker & prata ;)
Det var på kvällen så hann inte blogg efter heller. 

Igår var jag på skolan som vanligt. Öppethus var det så pappa kom dit ;) Gick faktiskt bra, han var inte så pinsam (a)
Efter skolan, tog vi bussen upp till Evelinas pappa i Årjäng. Jo lata är vad vi är, men det regnade faktiskt!
Käkade mat där, sen drog vi till gårn vid 5 tiden. Åkte hem runt 10 :)

Just nu så ligger jag i sängen, idag vet jag inte vad som händer. Ska kanske in till Årjäng & upp till klubben där dom har loppis idag :) Med Evelina såklart!
Ikväll kommer kanske Evelina upp, vet inte riktigt!

Men ni får ha en bra dag, så hörs vi nån gång ^^

Ja, bilden säger nästan allt om pappa.

Biologi x2

Igår kom farmor & farfar somsagt hit en sväng :) Pratade & käkade kladdkaka!
Pluggade lite på ett förhör i biologi som vi hade idag. Tills jag fick världens migrän :o

Idag var det meningen att jag skulle rida för Sofia, men hon hann inte :( Orkar inte rida idag, börjar få ont i huve igen :( 
Skoldagen har varit dryg, imorn ska vi se på film halva dagen så det blir chill :D

Chattar med William just nu, lyssnar på musik & lite sådär :) Hihih, chill :D


Saknar mitt långa hår :/

Hihi, GODmorgon :D

Godmorgon, trött idag. Även fast jag la mig tidigt i går kväll :/
Gick upp vid 6 som vanligt, skulle inte ha behövts eftersom att jag skippade sminket totalt idag ;)
Har gått osminkad varje dag på lovet, vart jag än har varit. Så varför skulle jag inte kunna göra det på skolan? :p
Jo, jag hade ju smink på mig igår, men det glömde ju jag bort under dagen så jag kliade mej ju i ögonen, och då smetades allt ut (a' 
Så idag ska jag gnugga mig i ögonen hela tiden, bara för att jag kan :D

Nej, hoppas att det blir bättre idag då, 3 lektioner, matte, samhällskunskap & såklart hemkunskap :D
Hem sen, hinner inte rida idag tror jag. Ska baka nått till farmor & farfar som kommer, sen ska dom gratta mamma & pappa som har fyllt år. Har ett läxförhör i biologi imorn som vi fick igår också tror jag :s Haha, får fråga lärarn idag hur det var. Han är inte den bästa på att förklara på vad & när :)


Inte bild från idag.

whis me luck

Jag är så sjukt trött på choklad nu alltså :o 
Nästan ätit en hel stor choklad kanin, usch på mig. Men efter jag har ätiti upp mitt sista godis då ska jag sluta. Bara äta på helger. :D wish me luck..

Ska ta natta tidigt idag, trött och massa annat :o Sa till Robin att jag skulle lägga mig 8 men det gick ju inte så bra..

gOdNaTt

3dje gången gillt

Var mysigt hos Hanna, vi käkade pizza & kollade ponnyakuten :)

Första skoldagen idag efter lovet, har såklart tappat bort mitt busskort, så fick gå till expeditionen & be om ett nytt för andra gången. :o haha, hon tror säkert att jag är diment eller nått :(
Åkte till Evelina efter, körde lite cross och sånt där tjejaktigt ;)

Ingen ridning idag, piss väder ute. & jag fryser nu så, nej!
Skypar med Simon nu, fast det laggar så vi hör typ inte varandra så det kan bli spännande ;)

Update, detta skrev jag för 2? timmar sen men har inte orkat publicera det än :o
Hihih, mycket annat jag har gjort. Såsom att äta godis (a'



Mellanlandar hemma för andra gången

Dagen slutade med att jag, Hanna & Evelina sov i en liten stuga i skogen ;) Spelade kort & lite sånt :D
Åkte hem runt 9 idag, sen har jag varit på mosserud & ridit lektion. Hoppning/markarbete var det för Anna idag!

Värmde upp ett bra sen hoppade vi på en volt, övningarna som vi tränade idag tränar även landslaget, det tyckte jag var lite coolt ^^ Sen i slutet en liten ''bana'' vilket var att det stod 4 hinder på medellinjen och dom skulle vi hoppa som en serpentinbåge. Sjuktsvårt, mellan hindrena är man ju tvungen att byta galopp, hästen ska va samlad, man ska ha kolla på nästa hinder osv. Men kul var det och i slutet låg mina & Tuss hinder på 80 cm :) Hihi, nöjd var jag då. Rev inte ett enda hinder en gång. 

Tuss var mjuk och fin under hela ridpasset & nu är vi tillbaka där vi slutade innan han började streta emot ;)
Mamma har mejlat på några sadlar, hoppas att vi får hem en under veckan eller nästa vecka! 
Jag är trött på min allround sadel nu.

Från ett till annat så har jag precis duschat & ska dra mig ner mot familjen Fagerlind för att käka mat! Svennes pizza, jag lovar er inget slår den.

Puss, bilder kommer nog sen :)

Då var det dags igen.

Första dagen, som jag sov länge under morgonen :o Tänk om jag hade gjort det under veckan vad utvilad jag skulle ha varit nu när skolan börjar.

Det som står på schemat idag är ridning, sen i eftermiddag tror jag även att Evelina skulle komma :D
Sen får dagen flyta på som den vill, ja det får den!


Nya håret, fast det är inte så stor skillnad ;)

Första ridturen på hela veckan :')

Skrev ett jätte roligt inlägg förut, men det publicerades visst aldrig :( & det var bara den första meningen som blev kvar i ''utkast''.
Orkar inte skriva om det. Tyvärr. Var alldeles för långt, sen flöt det bara på när jag skrev. Hihi

Var ute och red en sväng förut, usch vad härligt :D Var ute ett bra tag faktiskt, kom ut lite för sent. Men annars var det bra! 
Farmor och dom kom aldrig för att pappa blev sjuk. Så då bakade jag en kladdkaka heeelt i onödan. Misslyckad blev den också -.- Bara smet!

Btw, idag var det sista dagen på påsklovet. & jag har varit sjuk hela veckan. Nu har jag helgen på mig att ta igen allt ;)

Trollunge :*

Ja, klippte och slingade somsagt håret imorse & jag är super nöjd :) Hihi, ser ut som en busig trollunge i min fluffiga & korta snelugg (a'
Mina slingor ser helt naturliga ut, vilket är skönt. Vill inte ha överblekt hår. Det är bara fult. Typ som värsta fjortisen?!

Satt i 3 timmar hos frisören, mitt hår är egenom borstat, sen drar hon ett drag till & du är det en talt där ;) Så är mitt hår, därför måste jag ha hela dagen på sig när jag är hos frisören. Inget man gör på 1 timme liksom.
Tyvärr ingen före & efter bild, då jag var helt borta. Fattade inte vad jag själv tänkte förut så ja. 

Skulle faktiskt ha ridit idag, men det blev så sent sen vet jag att jag bara kommer bli sur på han ändå så då är det ingen idé. Imorn däremot ska jag rida. På dagen, innan farmor & farfar, mormor & morfar kommer och gratulerar mamma & pappa. Pappa fyller år imorn, mamma fyllde år 25 Mars men dom tar det samtidigt ändå :)

Pusshej



Julia är bäst

Kom till Julia runt 9 imorse. Haha hon hade precis vaknat. Var i valet & kvalet imorse på om jag skulle åka hit eller inte, tog febern precis innan vi åkte och då hade jag lite feber.
Sovit ganska dåligt inatt. Ont i halsen, tjock i halsen osv.

Vi har precis kollat klart en skräckfilm, Dead Mary. Sjuk film egentligen, haha den var verkligen inte bra :o
Fast det tycker Julia då men.. Nu ska vi se på Paranormal Acivity 2. Hihih, jag kan inte se på skräckfilm själv. Utan måste alltid ha nån med mig ;)

Vi som blev som vi blev, när vi inte blev som vi skulle..

Fick sån här energi attack så jag inte kunde sitta still. Får sånna när jag inte gör nått & jag har ju bara suttit still i soffan typ sen i fredags :o
Körde lite Nh med han & jävlar vad bra det gick! Älskade Ponny <3

Imorn drar jag till Julia, älskar den cheyen så jävla mycket! Puss :*


Nu, är jag hemma igen :)

Blev en sväng till Arvika. Var inne på bokhandeln en sväng för att titta vad dom hade & fick med mig 1 bok hem. 
Nu ska jag sätta mig och kolla film, P.s I love you tror jag det får bli :) 

Filmdag

Omg, satt verkligen i soffan hela dagen igår :o Men det kan va skönt det också. Var bara ute till stallet en sväng för att fixa kvällsmaten till hästapållarna.
Blev ingen ridning igår då alltså. Lär inte bli nån idag heller, har så sjukt ont i nacken. Fy.

Dagen lär bara drygas bort som igår, ska sätta mig och se på några filmer tror jag (y) 
Har väl några få stycken på datorn sen köpte jag en ny i fredags.

Sjuk.. Igen..

Åh. Jag är så trött på att vara sjuk. Varför just på påsklovet också?

Åkte ju somsagt till Karlstad igår. Var sådär jätte social där. Nä, jag låg & sov hela tiden, frös & hade ont i ryggen.
Åkte hem satt vi var hemma runt 19.00. Tog febern & då hade jag 39.4 grader. Riktig influensa skulle jag tro.
Var ett helvete att ta sig upp ur soffan & gå upp till övervåningen där jag har mitt rum. Var jätte yr och allt liksom försvann :o

Mår lite bättre idag, tror inte att jag har nån feber. Haha eller? 
Nej, men nu vill jag rida :( Har inte ridit sen i torsdags, lär inte bli nått idag heller. Imorn är det meningen att jag ska rida för Sofia tror jag. Fast det kommer jag aldrig orka.

Gick upp vid 8 idag typ, satte mig och såg på Micke & Molle som gick på Tv'n. Härligt.<3
Dagen kommer nog spenderas där jag sitter nu, i soffan. Tänkte att jag skulle fixa lite med en ny bloggdesign om jag orkar? (a'

Vi får se. 





Lite fler bilder av påsk hos Evelina! :)

Påskafton

Mina två dagar har varit lite knepiga.. 

Var ju på ponnysaken i Årjäng på långfredagen, i slutet fick jag så sjukt ont på vänster sida så jag kände inte vänsterarmen när jag satt i bilen påväg hem. Jag ville inte ens stanna & köpa godis. Då är det riktigt illa. Vi bestämde att vi skulle åka in till Jouren i Arvika. 

Fick vänta i typ 90 minuter innan jag fick komma in till läkaren, då hade det blivit lite bättre. Det konstaterades att jag hade bröstmuskelinflammation. Blev bättre under vägen hem igen, sen började de göra riktigt ont runt 21.00 där. Gick över med värme och vila under natten. Så nu är jag fit for fight igen.

Påsken firades med pappas släkt hos farmor igår på dagen, mas & mas. Så blire när man bara har killkusiner och alla bråkar ;) Ensam tjej nivet.

På kvällen var vi hos Evelina med ett mysigt gäng. Vi sköt raketer, åt mat och gick tipspromenad. Lika som alla andra påskaftonar :p


Evelina målade mig som katt, eftersom att jag satte mig på henne och gjorde de på henne först ;)

Var väl hemma vid halvtolv eller nått sånt, gick & la mej. Fast hade jätte svårt att somna så ja. 

Vid 12 tiden drar jag till karlstad med mormor & morfar. Som ska köra hem min kusin :)
Rida ska jag försöka hinna när jag kommer hem också. Det får bli en lugn tur ut!


Hej :)

Sådär

Provet gick bra, jätte enkelt. 

Tuss är i en jävla trotsperiod nu. Rakt upp med huvudet ska han gå. Inte en mm ner. Fast jag älskar han ändå :)
Pallade inte med tävlingen idag, har inte hunnit ridit ordentligt också.

Tränade för Sofia igår. Efter det stack jag och mötte Izabela en stund. Älskar dig gumman <3
Ska göra mig klar och dra in till Årjäng, ska på nån ponnyridningsak med Gulliver uppe på klubben :)

Livet leker, dom bästa kompisarna, en härlig häst, det går bra i skolan, det kan inte bli så mycket bättre <3

Hemma

Hemma, nu drar jag snart ut & rider med pappas syster Barbro :) Hejsvejs

Godmorning

Guten morgen, Ich fahren mit Mama därför hinner jag blogga ;) Första lektionen No, förra gången hade vi ett oförberett läxförhör, så hoppas vi får reda på de idag.
Även på Tyskan hade vi ett diagnostiskt test, det borde vi få reda på idag (a)

Efter skolan, hem & rida. Lite dressyr får det bli tror jag, fruset i marken, på grusvägarna och ja, lite överallt. Inga brodd kvar osv.
Skönt för han att bli lite genomställd också innan imorn då vi tränar för Sofia
~ L ä s  S o f i a  r i d e r  T u s s, J a g  r i d e r  i  s l u t e t ;)



skulle ha kommit upp imorse, men de gjorde de inte..


När du bara var 1 år

Duschat och har noppat ögonbrynen. Alltså, det gör sjukt ont, men det gör ondare när nån annan gör på mig :o Haha, Linda du får fixa formen då & då resten tar jag själv ;)

Imorn är det en ny skolvecka, Fredag är vi lediga då det är långfredag efter det påsklov :D Tävlar dressyr i Eda då :) En LC:1 tror jag det får bli. Kan det programet i sömnen. Har tävlat det ganska många gånger nu.
Vad tycker ni, knoppar i manen eller inte?


Såhär fin blir Tuss man efter att jag har knoppat den (a)



Alla mina tankar går till dom på mosserud och fina hästen Mums Mums Moss, lille sötnosen.
Den första hästen som snuttade på mina fingrar.
Såg dej bara efter några timmar när du var född.
Vi stod och myste i hagen, jätte länge när du bara var 1 år i solen.
Vila i frid, ditt liv hade bara börjat <3



Bilder lånade utav Natalja <3

Svart på Vitt

Blev en långtur med Evelina, båda hästarna var sjukt pigga idag. Kan det var för att det blåste kanske? (a)
Det var två bilar idag som stannade och undrade om vi hade med oss en hund. De hade vi inte men, försökte att vissla på den, men såg den aldrig. Grå spräklig med lite vitt, ganska så stor :)
Ena bilen berömde hästarna mycket, att de var så fina. Undrade vart vi kom ifrån, om vi hade med oss mobil & om vi inte var rädda för vargen. Sköna människor det finns alltså. Men det är kul när det är folk mitt i skogen som frågar saker tycker jag :)

När vi kom hem så tog vi ut hästarna, sen in och plugga på prov. Har suttit med provet sen klockan 13.00 typ.

Tarzan hjälpte till att plugga.


Tills han somnade.

Tyckte att jag kunde blogga lite :') Har prov i religion på torsdag, Judendom 30 sidor.. Kul. <3
Tog en paus gjorde vi vid typ 14.00, haha då bakade vi kladdkaka. Kladdig blev den iaf.

Åt precis mat, gott. Inte ätit nått sen imorse :s Kan inte va nyttigt..





En del föds med bestämda kliv, andra med myrsteg

Godmorgon, har precis vaknat. Evelina är ju helt jävla för mycket morgonpigg :o

Igår när hon kom så drygade vi datorn lite, sen stack vi ut till stallet. Mockade och sådär, efter vi själva hade ätit mat så red vi en tur i skogen barbacka (a) Mysigt..

Idag blir det antingen en långtur själv, med Evelina eller en annan tur med mamma. 
Ska äta frukost nu iaf. Hejdå! :D


Såhär mysigt startade tävlingsdagen förra helgen <3
RSS 2.0